Curry de carne de vita - Banglades

de Catalina L in Vita, 30 Apr 2018 | 6573 vizualizari

 


Mancarea "beef buhna" este o mancare traditionala servita de obicei in Bangladesh la masa de seara Iftar in timpul perioadei de Ramadan.
Este o mancare foarte parfumata, servita cu orez natur.
Dacă ca mine nu găsiți pasta de tamarind, o puteți înlocui cu suc și coaja de lime. Și cum nu este sezonul roșiilor gustoase, am preferat sosul meu de roșii de casă aromatizat cu piper de Sichuan.
 
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/03/curry-de-carne-de-vita-bangladesh.html
 
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de carne de vita taiata in bucatele de 2.5 cm
  • 2 cepe curatate si tocate marunt
  • 2.5 cm de ghimbir proaspat cu tot cu coaja tocat marunt
  • 4 catei de usturoi tocati marunt
  • 1 lingura de sare marina
  • 1/2 lingurita de pudra de ardei iute
  • 1 lingurita pudra de cumin
  • 1 lingurita pudra de coriandru
  • 1 lingurita de pudra de curcuma/turmeric
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita de pudra de cardamom
  • 1/2 lingurita de piper
  • 2 ardei iuti verzi , curatati si taiati marunt (atentie, am pus numai o jumatate, puneti dupa gustul dvs)
  • 25 cl de apa fiarta
  • 2 linguri pasta de tamarind ( am pus coaja si sucul de la o lamaie verde-lime)
  • 1/2 legatura coriandru tocat marunt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curry de carne de vita - Banglades:

Puneti la marinat carnea timp de o ora cu ceapa, ghimbirul, usturoiul, pudra de ardei iute, pudra de cumin si de turmeric.

Dupa acest timp incalziti uleiul intr-o cratita cu fundul gros.

Adaugati pudra de cardamom si piperul si rumeniti.

Puneti carnea cu tot cu marinada si sotati timp de 6 minute.

Adaugati ardeiul iute si apa fiarta.

Amestecati, aduceti la fierbere, acoperiti si reduceti focul.

Lasati sa fiarba la foc mic timp de 1h 3 0minute.

Amestecati din cand in cand.

Dupa 1h 30 adaugati sosul de rosii sau rosiile tocate.

Lasati sa fiarba inca 20 de minute amestecand.

Adaugati apa daca este necesar.

Puneti coaja si sucul de lime.

Amestecati, puneti coriandru tocat.

Este gata!

Serviti fierbinte cu orez natur tip Basmati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Curry de carne de vita - Banglades" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Ksenya 1

02.05.2018, 08:11

Ce reteta faina!

dantes 1

04.05.2018, 07:00

Interesant!

miki_a 1

07.05.2018, 15:47

Arată grozav și sigur a fost foarte gustoasă!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Vita la cuptor cu cartofi